W Urzędzie Gminy Mstów odbył się II etap konkursu kulinarnego pn. „Dziedzictwo kulinarne Partnerstwa Północnej Jury inspiracją do rozwoju przedsiębiorczości i aktywizacji lokalnej społeczności”.
Do II etapu zostały nominowane potrawy przygotowane przez Koło Gospodyń Wiejskich w Brzyszowie.
Jak czytamy na stronie urzędu - Uczestniczki konkursu, w pierwszej kolejności zaprezentowały mstowską zalewajkę, często goszczącą w menu mieszkańców Mstowa. Delikatna w smaku, lecz bardzo sycąca zupa była tylko wstępem do tego, co miało „grać pierwsze skrzypce” w menu. W owocowym Mstowie, nie mogło zabraknąć jabłek pod wieloma postaciami! Jabłko królowało w pysznej królewskiej szarlotce i wybornej szarlotce pod chmurką. Słodycz ciast została przełamana „kompotem pełnym Mstowa” - oczywiście zawierającym jabłka z mstowskich sadów. /UG Mstów/